nimtim logo

Yellow House

A bold addition to a ground floor Victorian flat. A limited budget has meant a focus on creating large, flexible spaces using simple but characterful materials.

 

The external walls are formed of a split-faced concrete block which becomes smooth and fairfaced as it moves inside. The new rear elevation is simple and confident with a large picture window wrapping down from fixed rooflights above the side addition.

 

The project received first-time approval from Southwark and was completed in early summer 2016.

P200_Croxted Road Section AA 1418 Croxted Road Option 01 Axo 1418 Croxted Road Option 01 Rear Axo back to projects NimTim-Herne-Hill-7 NimTim-Herne-Hill-46 NimTim-Herne-Hill-16 NimTim-Herne-Hill-40 NimTim-Herne-Hill-23 NimTim-Herne-Hill-60 NimTim-Herne-Hill-63 NimTim-Herne-Hill-64