Artboard 1

It's a wrap                                                                                      

Our clients wanted to update and extend this very special arts and crafts house near Oxted, Surrey. The intention was not to try and add significant additional square metreage to an already very large house but to update it to better reflect the family's lives whilst retaining the spatial and material qualities of the existing house.

 

New additions to the house reflect the scale, geometry and character of the original spaces whilst completely transforming the way the house responds to the landscape and the connectivity of living spaces.

 

Rooms have a circular flow from one another and can be used together or closed off to create more private and cosy areas. A new boot room and

home

pantry is created along with an exterior (sheltered) covered potting area and cottage garden. The kitchen is moved to the south of the house and a  glazed, angled extension addresses the large garden. This glazed corner reflects the bay window in the library and emphasises the principle that all elevations of the existing house are of equal importance. Facing directly south on one side it maximises views to the substantial gardens.

 

Planning permission has been granted and work will begin on site early next year.

next project _Ground-Floor pagetitle southelevation previous project